Boerenkool met worst, spekjes, gebakken uitjes en room

  • 1 kg aardappelen
  • 1 bussel gesneden boerenkool
  • ca. 200 g spekjes of bacon
  • 2 flinke uien gesnipperd
  • 1 kleine rookworst
  • 15 cl culinaire room of sojaroom
  • olijfolie
  • zout en peper

Kook de aardappelen en de boerenkool gaar in ca. 25 minuten.
Bak in de tussentijd de spekjes in ca. 4 minuten.
Doe een klein beetje boter of olie erbij en voeg er de gesnipperde uien bij.
Bak tot de uien wat glazig zijn.
Kook de rookworst volgens de verpakking en snijd ze dan in kleine stukjes.
Meng nu de aardappels met de boerenkool met een mixer door elkaar.
Schep nu als laatste de worst en spek/uienmengsel en de room door de boerenkool.

Ook heel lekker als je een teentje geperste knoflook meebakt met de uien.
Of als je er op het einde nog fijngesneden zoet-zure augurkjes of uitjes onder mengt, of wat mosterd op je bord legt.

Bron: Smulweb
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug