Boerenkool met worst - I

  • 2 grote struiken boerenkool
  • ½ kg aardappelen
  • 1 ambachtelijk gemaakte rookworst
  • 30 g reuzel
  • zout
  • peper

Stroop het groen van de nerven en was dit.
Kook de kool vervolgens enkele minuten in water en giet af.
Hak de kool daarna fijn.
Leg de aardappelen in een pan met zoveel water dat ze bijna onder staan.
Breng dit aan de kook, leg de helft van de boerenkool op de aardappelen, leg daarop de worst en tot slot de rest van de borenkool.
Strooi er een snufje zout over en laat het geheel 45 minuten koken.
Controleer af en toe of er nog genoeg water in de pan zit.
Neem zodra alles gaar is de worst uit de pan.
Stamp de rest met de reuzel goed door elkaar.
Breng de boerenkool op smaak met peper en zout.

Bron: Astrid Veltman


Boerenkool met worst - II

Boerenkool met worst

  • 1 kg aardappelen
  • 600 g boerenkool, gesneden
  • 1 rookworst
  • 125 g spekblokjes
  • juspoeder
  • 2 dl melk
  • 50 g boter
  • snufje zout
  • snufje peper

Schil en snijd de aardappelen in stukken.
Was de boerenkool.
Breng de aardappelen in een ruime pan met ruim zout water aan de kook.
Voeg na 5 minuten de boerenkool toe en leg hierop de rookworst.
Laat alles nog zo’n 15 minuten koken.
Bak intussen de spekblokjes in een koekenpan bruin en knapperig.
Maak de jus volgens de gebruiksaanwijzing en voeg de gebakken spekblokjes hier aan toe.
Als de aardappelen gaar zijn giet het vocht dan af.
Voeg de verwarmde melk en boter toe en stamp er een boerenkool stamppot van.
Breng op smaak met zout en vergemalen peper.
Snij de rookworst in plakjes en serveer de boerenkool met de worst en de jus apart.

Bron: Vlees.nl

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug