Boerenkoolstamppot met rookworst

  • 750 g aardappelen
  • 1 zak panklare boerenkool
  • zout
  • 1 magere rookworst
  • 3/4 dl halfvolle melk
  • 1 eetl. boter
  • 2 eetl. azijn
  • 2 eetl. currysaus
  • peper

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren.
Doe 2 dl water, de boerenkool, de aardappelen en zout in een pan en laat het geheel, met het deksel op de pan, ± 20 minuten koken.
Neem de rookworst uit de verpakking en leg hem op de aardappelen.
Kook de boerenkool en de aardappelen in nog eens ± 10 minuten gaar.
Neem de rookworst uit de pan.
Giet de boerenkool en de aardappelen af en stamp ze met een stamper fijn.
Voeg al roerend de melk en de boter toe en roer er de azijn en de currysaus door.
Laat de stamppot op zacht vuur weer door en door heet worden en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
Snijd de rookworst in gelijke stukken en leg die erop.
lekker met piccalilly of gemengd tafelzuur.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug