Boerenkoolstamppot met rookworst - I

  • 750 g aardappelen
  • 1 zak panklare boerenkool
  • zout
  • 1 magere rookworst
  • 3/4 dl halfvolle melk
  • 1 eetl. boter
  • 2 eetl. azijn
  • 2 eetl. currysaus
  • peper

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren.
Doe 2 dl water, de boerenkool, de aardappelen en zout in een pan en laat het geheel, met het deksel op de pan, ± 20 minuten koken.
Neem de rookworst uit de verpakking en leg hem op de aardappelen.
Kook de boerenkool en de aardappelen in nog eens ± 10 minuten gaar.
Neem de rookworst uit de pan.
Giet de boerenkool en de aardappelen af en stamp ze met een stamper fijn.
Voeg al roerend de melk en de boter toe en roer er de azijn en de currysaus door.
Laat de stamppot op zacht vuur weer door en door heet worden en breng de stamppot op smaak met zout en peper.
Snijd de rookworst in gelijke stukken en leg die erop.
lekker met piccalilly of gemengd tafelzuur.

Bron: Astrid Veltman


Boerenkoolstamppot met rookworst - II

Boerenkoolstamppot met rookworst

  • 300 g gesneden boerenkool
  • 500 g kruimige aardappels, geschild
  • 1 grote of 2 kleine rookworsten
  • scheut warme melk
 
  • 20 g boter
  • 1 theel. mosterd
  • peper & zout
  • snufje nootmuskaat

Breng een grote pan water met een snufje zout aan de kook en voeg de aardappels hier aan toe in gelijke groottes.
Voeg de gesneden boerenkool toe en laat bovenop de aardappels drijven.
Doe de deksel op de pan en kook de aardappels en boerenkool in ca. 20 minuten gaar.

Boerenkoolstamppot met rookworst
Boerenkoolstamppot met rookworst
Boerenkoolstamppot met rookworst

Giet af en stamp daarna fijn.
Voeg de boter, mosterd en melk toe en meng tot een smeuïge puree.
Breng de boerenkoolstamppot op smaak met een beetje peper, zout en nootmuskaat.
Verwarm de rookworst en serveer bij de boerenkool.

Ook lekker met wat appelmoes.

Bron: Leuke Recepten

Terug