Boerenkool puur

  • 1 bussel boerenkool
  • zout
  • peper
    • eventueel
  • tahin (ongezouten sesampasta)
  • olijfolie
  • beetje water
  • citroensap

Was de boerenkool en haal de bladeren van de nerf en scheur ze in stukken.
Breng een pan met ruim water en een snuifje zout aan de kook.
Blancheer de boerenkool gedurende maximum 2 minuten in het kokende water en giet dan af.
(Knapperig verteert beter dan gaar gekookt, én je behoudt meer voedingsstoffen.)
Kruid met peper.
Serveer er desgewenst een tahinsausje bij: meng een paar lepels tahin met een beetje water, olijfolie en citroensap naar smaak, totdat je een smeuïge massa krijgt.

Tip
Combineer deze bereiding met een andere groente op je bord, zoals bv. gebakken schijfjes pompoen.

Bron: De Wassende Maan

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug