Boerenkool met pittige ballen en kerrie-uien

    • voor de stamppot:
  • 600 gr boerenkool
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • scheutje hete melk
  • zout
  • peper
    • voor de krokante ui:
  • 1 dikke ui, in ringen gesneden
  • wat bloem vermengd met kerriepoeder
  • klein klontje boter
    • voor de pittige gehaktballen:
  • 1 pond gehakt (ik had half/half, geeft lekkerder jus vind ik)
  • 1 theelepeltje sambal (of meer naar smaak)
  • 1 gekookte aardappel, overgehouden van gisteren
  • wat paneermeel
  • 1 gemberbolletje, fijngesneden
  • zout
  • versgemalen peper
  • wat kerriepoeder
  • boter

De boerenkool met de aardappelen gaarkoken en met een scheutje hete melk erbij fijnstampen, zout en peper naar smaak erdoor.
Intussen het gehakt aanmaken met de rest van de ingrediënten.
Ballen vormen en in de boter gaarbakken.
In andere koekenpan de gesneden ui krokant bakken (voor het bakken even met wat bloem/kerriemengsel bestrooien, heel langzaam bakken in de boter).
Boerenkool op bord scheppen, gehaktbal erbij, kuiltje met wat jus en de krokante uitjes er overheen strooien.

Cecile

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug