Stamppot boerenkool met makreel

Stamppot boerenkool met makreel

voor 2 personen

  • 600 g aardappelen
  • 750 g panklare boerenkool of 1 pak diepvries boerenkool, 450 g
  • ca. 15 cl halfvolle melk
 
  • 2 augurken
  • 200 g gestoomde makreel

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Breng de aardappelen met de boerenkool in een bodempje water aan de kook.
Kook dit in ca. 25 minuten gaar.
Breng de melk aan de kook.
Stamp de aardappelen met de boerenkool klein en maak er met hete melk een stamppot van.
Hak de augurkjes klein en meng ze er door.
Verdeel de makreel in stukjes en leg ze op de stamppot.

Gestoomde makreel over?
Gestoomde makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gestoomde vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gestoomde makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte gestoomde makreel.
Eet gestoomde makreel op brood of bij de warme maaltijd.

Bron: Verse Oogst

Terug