Boerenkoolstamppot met kaas

  • 1 1/4 kg aardappelen
  • 200 g belegen kaas
  • 200 g spekreepjes
  • 650 g panklare boerenkool
  • 1,5 dl halfvolle melk
  • 2 eetl. grove mosterd
  • zout, peper

Schil en was de aardappelen.
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Bak het spek in een droge koekepan knapperig en verkruimel het.
Kook de boerenkool en de aardappelen in weinig water met wat zout in ± 30 minuten gaar en giet het kooknat af.
Verwarm de melk met de mosterd.
Stamp de aardappelen en de boerenkool met een stamper door elkaar en voeg al roerend de melk toe.
Schep de kaasblokjes door de stamppot.
Breng eventueel op smaak met wat zout en peper en strooi er het verkruimelde spek over.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug