Boerenkool-aardappelpuree

  • 750 g aardappelen
  • 1 kleine boerenkool
  • groentebouillon
  • peper en zout
  • eventueel wat boter of melk

Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes.
Verwijder de bladeren van de stengels van de boerenkool, was ze en snij ze in fijne reepjes.
Stoof de boerenkool in een beetje olie of boter en kruid met peper en zout.
Voeg na enkele minuten de aardappelen toe en een beetje water met groentebouillon.
Laat alles gedurende 15 minuutjes zachtjes garen.
Je kan nog wat boter en/of melk toevoegen en gemalen muskaatnoot.
Pureer alles met een stamper en dien op.

Nog meer smaak toevoegen?
Gebakken gerookt spek of kaas.

Bron: 'Uit eigen keuken'
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug