Boeren andijviestamppot

  • 1,5 kg geschilde aardappelen
  • 75 g boter
  • ⅛ liter Bulgaarse yoghurt
  • zout, peper
  • 250 g ontbijtspek in dobbelsteentjes
  • 450 g gesneden andijvie
  • 200 g ongekookte casselerrib in plakken van 1 cm
  • grove mosterd
  • gefruite uitjes

Kook de aardappelen in water met zout in ± 25 minuten gaar en giet ze af.
Stamp ze met de boter, de yoghurt, weinig zout en peper fijn.
Bak intussen in een droge koekepan de spekjes uit en meng de andijvie en de spekjes door de aardappelpuree.
Laat de casselerrib in water ± 15 minuten zachtjes koken.
Leg de casselerrib op de stamppot en warm het gerecht met het deksel op de pan op zacht vuur nog ± 10 minuten door.
Garneer met gefruite uitjes en serveer met grove mosterd.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug