Boeren andijviestamppot

  • 1,5 kg geschilde aardappelen
  • 75 g boter
  • ⅛ liter Bulgaarse yoghurt
  • zout, peper
  • 250 g ontbijtspek in dobbelsteentjes
  • 450 g gesneden andijvie
  • 200 g ongekookte casselerrib in plakken van 1 cm
  • grove mosterd
  • gefruite uitjes

Kook de aardappelen in water met zout in ± 25 minuten gaar en giet ze af.
Stamp ze met de boter, de yoghurt, weinig zout & peper fijn.
Bak intussen in een droge koekepan de spekjes uit en meng de andijvie en de spekjes door de aardappelpuree.
Laat de casselerrib in water ± 15 minuten zachtjes koken.
Leg de casselerrib op de stamppot en warm het gerecht met het deksel op de pan op zacht vuur nog ± 10 minuten door.
Garneer met gefruite uitjes en serveer met grove mosterd.

Bron: Astrid Veltman

Terug