Blote billetjes in het gras
(snijbonenstamppot uit Brabant)

voor 2 personen
  • 400 g kruimige aardappelen
  • zout
  • 300 g panklare snijbonen
  • 2 braadworstjes
  • 25 g boter
  • 1 potje witte bonen (350 g)
  • 1/4 dl melk

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes.
Kook de aardappelen en de snijbonen in een pan met weinig water en zout in ± 15 minuten gaar.
Prik de braadworstjes met een vork hier en daar in.
Verhit de boter in een koekepan en bak de braadworstjes in ± 10 minuten bruin en gaar.
Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze goed uitlekken.
Giet de aardappelen en de snijbonen af en stamp ze met een pureestamper fijn.
Roer er zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat.
Schep het bakvet van de braadworstjes en de witte bonen erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Schep de stamppot op 2 borden en leg de braadworstjes erop.

Het originele recept is met gezouten snijbonen en de verse worst wordt meegekookt.
Als smaakmaker wordt een rest rundvleesjus gebruikt.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug