Bloemkoolstamppot met balletjes

Bloemkoolstamppot met balletjes

voor 2 personen

  • 500 g aardappelen
  • 1 kleine bloemkool
  • 100 g gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 2 tomaten
 
  • stukje ui
  • 200 g rundertartaar
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • ± 15 cl halfvolle melk

Schil de aardappelen.
Breng de aardappelen in weinig water aan de kook.
Maak de bloemkool schoon en verdeel de groente in roosjes.
Voeg na 5 minuten koken de bloemkoolroosjes toe aan de aardappelen.
Kook dit verder gaar.
Snijd de gegrilde paprika klein.
Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
Snijd het stukje ui fijn.
Maak de tartaar aan met wat tomaat, de ui en wat peper.
Vorm er kleine balletjes van en bak ze in de hete margarine bruin.
Voeg de rest van de stukjes verse tomaat en wat water toe en stoof de balletjes gaar.
Giet de gare aardappelen en bloemkool af en stamp dit klein.
Maak er met de hete melk en de gegrilde paprika een grove puree van.
Geef de balletjes er bij.

Ingrediënten over?
Gegrilde paprika
Bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast.
Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels.
Gebruik gegrilde paprika’s op brood of in een salade.

Bron: Voedingscentrum

Terug