Bloemkoolstamppot met walnotensaus

  • 1¼ kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout, peper
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 80 g boter
  • 75 g grofgehakte en 4 hele walnoten
  • 30 g bloem
  • 2½ dl kruidenbouillon (van tablet)
  • ½ eetl. zoete sojasaus (ketjap manis)
  • ½ theel. ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 eetl. fijngesneden selderij

Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
Kook de bloemkool in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
Verhit 15 g boter en bak de gehakte walnoten.
Smelt 30 g boter, roer de bloem erdoor en laat die 3 minuten garen.
Voeg de bouillon toe en breng de saus aan de kook.
Roer de saus glad en laat nog 2 minuten koken.
Roer de gebakken walnoten door de saus en breng de saus met peper en de sojasaus op smaak.
Stamp de aardappelen met de bloemkool en 25 g boter fijn en breng de stamppot met de ketoembar en de selderij op smaak.
Verdeel de stamppot over het midden van 4 borden en vorm hem met behulp van 2 messen tot een driehoek.
Garneer met de hele walnoten en serveer met de walnotensaus.

Verzameld en bewerkt door Astrid Veltman

Terug