Bloemkoolstamppot met walnotensaus

  • 1¼ kg geschilde aardappelen in blokjes
  • zout, peper
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 80 g boter
  • 75 g grofgehakte en 4 hele walnoten
  • 30 g bloem
  • 2½ dl kruidenbouillon (van tablet)
  • ½ eetl. zoete sojasaus (ketjap manis)
  • ½ theel. ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 eetl. fijngesneden selderij

Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
Kook de bloemkool in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
Verhit 15 g boter en bak de gehakte walnoten.
Smelt 30 g boter, roer de bloem erdoor en laat die 3 minuten garen.
Voeg de bouillon toe en breng de saus aan de kook.
Roer de saus glad en laat nog 2 minuten koken.
Roer de gebakken walnoten door de saus en breng de saus met peper en de sojasaus op smaak.
Stamp de aardappelen met de bloemkool en 25 g boter fijn en breng de stamppot met de ketoembar en de selderij op smaak.
Verdeel de stamppot over het midden van 4 borden en vorm hem met behulp van 2 messen tot een driehoek.
Garneer met de hele walnoten en serveer met de walnotensaus.

Verzameld en bewerkt door Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug