Stamppot van bladspinazie

voor 2 personen
  • 750 g geschilde aardappelen
  • zout
  • 1 pak (450 g) Iglo Bladspinazie
  • 1 eetl. olijfolie
  • 150 g kleine ontbijtspekblokjes
  • 1 grote ui
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 klein pakje (80 g) Boursin met peper

Kook de aardappelen in een laagje water met een snufje zout in ± 20 minuten gaar.
Verwarm de spinazie.
Verhit de olie en bak de spekblokjes hierin uit.
Pel en snipper de ui.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de rest van de paprika in blokjes.
Bak de ui en de paprika 4 minuten met de spekblokjes mee.
Giet de aardappelen af.
Schud ze op, stamp ze fijn en meng ze met het ontbijtspekmengsel, de spinazie en de Boursin.

Lekker bij de stamppot: Pittige gehaktballetjes

Meng 250 gram gehakt met 2 eetlepels paneermeel, ½ losgeklopt ei, 1 eetlepel gehaktkruiden, 1 fijngeperst teentje knoflook en 1 eetlepel Franse mosterd.
Rol er 6 balletjes van en bak die in een klontje boter in ± 15 minuten bruin en gaar.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug