Bietjesstamppot met ui en tartaar

  • 750 g aardappelen
  • 300 g koolrabi
  • zout
  • 1 geraspte appel
  • 3 eetl. umer
  • 1 thee. kaneel
  • 2 uien
  • 2 eetl. olie
  • 4 tartaartjes
  • peper
  • 400 g gekookte bietjes in blokjes of geraspt

Schil de aardappelen en de koolrabi, snijd ze in stukken en kook ze in wat water met zout in ± 25 minuten gaar.
Stamp ze fijn en schep er de appel, umer en kaneel door.
Pel de uien, snijd ze in ringen en bak die in een anti-aanbakpan in 1 eetlepel olie glazig.
Schep ze uit de pan en bak hierin de tartaartjes in 1 eetlepel olie aan beide zijden bruin; bestrooi de tartaar met peper en zout.
Schep de bietjes door de puree en laat alles goed doorwarmen.
Serveer de stamppot met de gebakken ui en de tartaartjes.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug