Bietjesstamppot met champignons

  • 1,4 kg aardappels
  • 800 g rode bieten
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesneden
  • 200 g champignons, in stukjes
  • scheutje olie
  • 2 theel. paprikapoeder
  • peper en zout
  • evt. groenselderij, heel fijn gesneden
  • evt. een klontje boter

Kook de rode bieten gaar en laat ze afkoelen.
Kook de aardappels gaar met een snufje zout.
Fruit ui en knoflook in olie en voeg er de champignonstukjes aan toe.
Bak het mengsel 5 minuten en voeg er paprikapoeder en eventueel groenselderij aan toe.
Haal de vellen van de bietjes en rasp deze op een grove rasp of snijd ze in kleine blokjes.
Voeg de bietjes aan het uimengsel toe en schep het mengsel goed door elkaar.
Pureer de aardappels of stamp ze fijn en meng er het bietjesmengsel aan toe.
Stamp hier een mooie rode stamppot van, gebruik eventueel extra vocht en een klontje boter om ze smeuïger te maken.
Maak de stamppot op smaak met peper en zout.

Variatie zonder champignons
In plaats van champignons kunt u ook spekjes, roerbak-tofureepjes of gehakt meebakken.

Recept uit het online kookboek van Odin.

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug