In bier gestoofd varkensvlees

  • 750 g in flinke blokken gesneden magere varkenslappen
  • zout & peper
  • 2 eetl. olijf- of zonnebloemolie
  • 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 schoongemaakte en in stukjes gesneden rode paprika
  • 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper
  • 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
  • 1 eetl. fijngehakte peterselie
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • mespuntje gemalen komijn
  • 2 dl bier

Bestrooi de blokken vlees met wat zout & peper.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokken vlees rondom lichtbruin.
Voeg de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de stukjes paprika, de fijngehakte rode peper, de stukjes tomaat, de fijngehakte peterselie, de oregano en de komijn toe.
Schep alles goed dooreen en laat het mengsel 2 minuten zachtjes bakken.
Voeg het bier toe en breng het geheel aan de kook.
Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles ± 1 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.
Serveer het vlees in de biersaus.

Bron: Astrid Veltman

Terug