Biefstuk van de haas met pompoenstamppot en tutti frutti

biefstuk_haas_pompoen (3K)

  • 4 haasbiefstukjes á 150 g
  • 4 plakken Parmaham
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 1 grote ui in ringen gesneden
  • 1,5 dl room
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • olijfolie
  • versgeraspte nootmuskaat
  • versgemalen zwarte peper en zeezout
  • tutti frutti

Laat de biefstukjes op kamertemperatuur komen.
Snij de aardappelen in even grote stukken en de pompoen iets groter dan de aardappelstukken (pompoen is sneller gaar dan aardappelen).
Doe de aardappel- en pompoenstukken in een pan met lichtgezouten water en breng het aan de kook.
Laat 25 minuten koken, tot de aardappelen en pompoen gaar zijn.
Giet af en laat uitdampen.
Fruit de ui in wat olie glazig.
Stamp de aardappels en de pompoen fijn.
Voeg de opgewarmde room, de ui, een scheutje olie, nootmuskaat, peper en zout toe en roer het geheel goed door elkaar.
Meng als laatste de kaas en de ringetjes prei er door en laat de kaas even smelten alvorens op te dienen.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukken tot de gewenste graad van gaarheid, standaard is 3
minuten per kant voor een biefstukje van 2,5cm.
Leg deze na het bakken op een voorverwarmd bord en dek het dan af met aluminiumfolie.
Bak in het vet van de biefstuk de plakken Parmaham krokant.
Serveer op het bord de biefstuk met erop het plakje Parmaham.
Leg er naast de pompoenstamppot en wat tutti frutti.

Ook lekker jn de pompoenstomppot is gebakken spekblokjes, pompoenzaadjes of pijnboompitten.

Bron: Interkring-vers

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug