Betty's stoofpot uit Lancashire

bettys_stoofpot (2K)

Foto van: cheese

  • 750 g mager lamsvlees (in blokjes)
  • 50 g bloem (met wat peper en zout gemengd)
  • 2 uien (gesneden)
  • 450 g aardappels (geschild en in plakken)
  • 2 stengels selderij (in plakjes)
  • 1 wortel (in blokjes)
  • 100 g koolraap (in blokjes)
  • 3 cl droge sherry
  • ½ theel. mosterd
  • 1 flinke snuf gemalen nootmuskaat
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 theel. rozemarijn
  • 1 theel. tijm
  • 40 cl runderbouillon
  • 15 g boter + 1 teentje gehakte knoflook

Bedek het lamsvlees met de bloem.
Leg het vlees en de groenten in de slowcooker (behalve de aardappels).
Bestrooi met zout en peper.
Voeg de laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, mosterd en nootmuskaat toe.
Dek af met de aardappelschijfjes en schenk dan de bouillon en de sherry erover.
Smeer de knoflookboter erover en bestrooi met wat gemalen zwarte peper.
Dek de slowcooker af en laat 3 tot 4 uur koken op de hoogste stand.
Serveer met rode kool.

Bron: williamsmrs

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug