Aziatische stoofpot met champignons en tofublokjes

Aziatische stoofpot met champignons en tofublokjes

  • 400 g tofu-naturel
  • 400 g bussel lente-uitjes
  • 2 rode chilipepers, mild
  • 1 kleine ui
  • 300 g witte of kastanjechampignons
  • 150 g wortelen
  • 100 g sluimererwten
 
  • 6 eetl. plantaardige olie
  • 1 eetl. sojasaus
  • 15 cl groentebouillon
  • 1 eetl. curry, mild
  • snuifje zout
  • snuifje versgemalen peper

Dep de tofu droog en snijd in blokjes.
Snijd de lente-uitjes en de chilipepers in kleine ringen en hak de uien fijn.
Verdeel de champignons in vieren.
Halveer de wortelen en snijd ze schuin in fijne halve manen.
Snijd de sluimererwten in 2 cm brede stukken.
Verhit de helft van de olie in een wok of gietijzeren pan.
Bak de tofu aan alle kanten op matige temperatuur goudbruin.
Blus met sojasaus en laat kort inkoken.
Neem de tofu uit de pan en zet opzij.
Giet de rest van de olie in de pan en verhit even.
Fruit de ui en de chilipepers in de pan.
Voeg de wortelmaantjes en de sluimererwten toe en laat 4 minuten meefruiten.
Voeg de tofublokjes en de lente-uitjes toe en meng ze onder de andere groenten.
Voeg de groentebouillon toe en laat kort koken.
Breng op smaak met zout en peper en serveer met rijst of noedels.

Tip
Je kan de champignons ook vervangen door shiitake of oesterzwammen.

Bron: Taifun

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug