Auberginestoofpot

voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 1 stengel bleekselderij
  • stukje winterwortel
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfiletjes (blikje)
  • 1 eetl. olie
  • 2 gepelde tomaten (blik)
  • 1 laurierblad
  • mespunt tijm

Maak de groente schoon.
Snijd de aubergine in flinke blokken, de bleekselderij in boogjes, de wortel in halve plakjes en de ui en de knoflook in snippers.
Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
Fruit de ui, de bleekselderij en de wortel 5 minuten in de hete olie.
Voeg de knoflook, de ansjovis, de aubergine, de tomaten, het laurierblad en de tijm toe.
Giet er een beetje water bij en laat het gerecht met een deksel op de pan in 20 minuten gaar stoven.

Menusuggestie
Lekker met gebakken visfilet en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug