Antiliaanse stoofpot

stoofpot (2K)

  • 600 g runderpoulet
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 theel. koenjit (of kerrie)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 grote ui (in stukken gesneden)
  • 1 rode peper (verse, in stukjes gesneden, zonder zaadjes)
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 theel. sereh (of 2 eetl. limoensap)
  • 1 eetl. koriander (verse, fijngehakt)
  • bloem
  • snufje zout
  • snufje peper

Kruid de blokjes rundvlees met zout en peper en haal ze daarna door de bloem.
Verhit de olijfolie in een stoof- of hapjespan en bak de vleesblokjes rondom bruin.
Voeg de koenjit of kerrie, de knoflook, de ui en de rode peper toe en laat dit op laag vuur even mee fruiten.
Verwarm de kokosmelk met een half blikje water, voeg dit samen met de sereh toe aan het vlees.
Breng het aan de kook en laat op laag vuur in ca. 90 minuten met gesloten deksel garen onder af en toe roeren.
Lekker met plakjes zoete aardappel en sperziebonen op smaak gebracht met sambal badjak.

Bron: Vlees.nl

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug