Andijviestamppot met spekjes

  • 1 grote krop andijvie, in smalle repen
  • 1,2 kg aardappels
  • 2 uien, fijn gesnipperd
  • een scheutje azijn
  • een scheutje melk
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • peper
  • zout

Kook de aardappels in water met zout gaar en giet ze af.
Bak ondertussen de spekblokjes.
Stamp de aardappels met een scheutje melk, azijn, uisnippers en spekblokjes met vet tot een smeuïge stamppot.
Meng de andijvie er met een grote lepel goed door en laat het geheel nog even door en door warm worden.

Variatie pittiger
Gebruik naast de genoemde ingrediënten een flinke scheut vleesjus (of sojasaus) met knoflook en sambal door de stamppot.
Variatie vegetarisch In plaats van spekjes kunt u ook pittig gekruide en gebakken tempé of sojabrokken gebruiken.

Variatie - Raapstelenstamppot
Deze stamppot is ook heerlijk met rauwe raapsteeltjes in plaats van andijvie.

Recept uit het online kookboek van Odin.

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug