Stamppot andijvie speciaal

voor 2 personen
  • ± 1 kg meer aardappelen
  • 1 struik andijvie
  • 250 - 300 g verse worst, met vel, in plakjes van 1 - 2 cm dik
  • 1 klein blikje ananasstukjes
  • 200 - 250 g lichtbelegen kaas in blokjes

Schil en was de aardappelen en zet ze met water en zout op.
Verhit de boter in een braadpan en bak de verse worst hierin.
Was de andijvie, snijd de helft in grove repen en leg die na de helft van de kooktijd van de aardappelen bovenop de aardappelen in de pan.
Snijd de rest in smalle reepjes.
Giet het gerecht, als de aardappelen gaar zijn, af en stamp het met de
pureestamper door elkaar.
Werk er vervolgens de worst (met het bakvet), de kaasblokjes, de ananas en de rauwe andijvie door en maak het eventueel wat samenhangender met een scheutje melk.
Breng de stamppot op smaak met peper en warm hem nog even goed door.

Bron: Astrid Veltman

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug