Andijviestamppot mèt

  • 1,2 kg aardappels, geschild en in stukken
  • 2 kropjes andijvie, in smalle reepjes gesneden
  • een scheutje melk
  • peper
  • zout
  • 2 theel. mosterd
  • 2 eetl. azijn
  • 2 eieren, hard gekookt of 1 kleine rookworst
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • scheutje olie
  • evt. 1 pot gekookte linzen, kapucijners of kikkererwten

Kook de aardappels gaar in water met zout.
Giet ruim de helft van het kookvocht af en stamp de aardappels met rauwe, gesneden andijvie door elkaar met een scheutje melk, mosterd, azijn, peper en zout.
Zet de pan weer op een laag pitje op het fornuis en roer een paar maal door om de stamppot goed warm te laten worden.
Fruit ondertussen in een andere pan de ui in olie.
Voeg er naar wens linzen, kapucijners of kikkererwten en stukjes ei of stukjes rookworst aan toe.
Serveer dit mengsel over de stamppot of meng alles door de stamppot.

Recept uit het online kookboek van Odin.

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug