Stamppot andijvie met kaas of spek

  • 1,4 kg aardappels
  • 2 kroppen andijvie
  • 2 uien, gesnipperd
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • snufje kruidenzout
  • peper
  • 2 theel. mosterd
  • kaasblokjes of uitgebakken spekjes

Was de groente en laat ze uitlekken.
Snijd de andijvie in smalle reepjes of stukjes.
Kook ondertussen de aardappels met een snufje zout gaar en stamp ze fijn met een scheutje melk, mosterd, kruidenzout en peper.
Fruit de uisnippers in boter, roer ze door de aardappelpuree en schep beetje bij beetje de gesneden andijvie er door.
Roer er de blokjes kaas of de uitgebakken spekjes door en serveer.
Extra lekker en feestelijk met plakjes ei, stukjes augurk en fijngeknipte bieslook versierd.

Variatie met (vegetarisch) gehakt
In plaats van kaas of spek kunt u deze stamppot ook heerlijk pittig van smaak maken met rulgebakken, gekruid (vegetarisch) gehakt.

Recept uit het online kookboek van Odin.

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug