Andijviestamppot met kaas of salami

  • 1,4 kg aardappels
  • 2 kroppen andijvie
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • snufje(kruiden)zout
  • peper
  • 2 theel. mosterd
  • kaasblokjes of stukjes salami

Was de groente en laat ze uitlekken.
Snijd de andijvie in smalle reepjes of stukjes.
Kook ondertussen de aardappels met een snufje zout gaar en stamp ze fijn met een scheutje melk, mosterd, kruidenzout en peper.
Fruit de uisnippers in boter, roer ze door de aardappelpuree en schep beetje bij beetje de gesneden andijvie er door.
Roer er de blokjes kaas of de stukjes salami door en serveer.

Variatie extra lekker
Voeg stukjes augurk en fijngeknipte peterselie of bieslook toe.

Variatie met (vegetarisch) gehakt
In plaats van kaas of salami kunt u ook rulgebakken, gekruid (vegetarisch) gehakt toevoegen.

Recept uit het online kookboek van Odin.

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug