Andijviestamppot met bacon en tomaat

voor 2 personen
  • 750 g aardappelen
  • 300 g andijvie
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 100 g bacon
  • zout
  • 1 eetl. boter
  • versgemalen peper
  • 1 dl melk
  • 1 pakje roomkaas met tuinkruiden (80 gr)

Schil en was de aardappelen en zet ze tot het gebruik onder water.
Maak de andijvie schoon en snijd hem in smalle reepjes.
Pel en snipper de ui.
Was de tomaten en snijd ze in plakjes.
Snijd de bacon in grove stukken.
Kook de aardappelen in weinig water met zout in ± 20 minuten gaar.
Verhit de boter in een koekepan.= en bak de ui en de bacon in ± 5 minuten knapperig.
Schep de tomaat erdoor en bak nog ± 3 minuten.
Maal er peper boven.
Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de melk en de roomkaas erdoor.
Schep de andijvie door de puree en verwarm de stamppot nog even.
Verdeel hem over 2 borden en schep het tomaat-baconmengsel erop.
Lekker met schnitzelrolletjes met kaas.

Bron: Astrid Veltman



Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug