Zoete aardappelstamppot met tempé

Zoete aardappelstamppot met tempé

vegetarisch, voor 2 personen

  • 500 g zoete aardappelen
  • 1 grote ui
  • 400 g winterwortelen
  • 150 g tempé
  • 2 eetl. vloeibare margarine
 
  • 1 teentje knoflook
  • mespunt kaneel of piment
  • 3 theel. sesamzaad
  • 10 cl groentebouillon met minder zout

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken.
Pel de ui en snijd hem in snippers.
Schrap de wortelen en snijd ze in plakken.
Kook de aardappelen met de groente in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Snijd de tempé in smalle repen.
Verwarm de margarine en bak hierin de tempé bruin.
Pers het teentje knoflook er boven uit en strooi er wat kaneel of piment over.
Bak de laatste minuut het sesamzaad mee.
Giet de aardappelen met de groente af. Stamp het wat kleiner.
Voeg de hete bouillon toe en roer alles door elkaar.
Schep de tempé erop.

Tempé over?
Bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tempé in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Gebruik de overgebleven tempé voor een rijstsalade met peultjes en doperwtjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug