Zoete aardappelstamppot

zoete_aardappel (2K)

  • 6 zoete aardappels
  • 50 cl kokosmelk (blik)
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 4 kippenbouten met vel
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • zout
  • versgemalen 4-seizoens peper
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 4 schijven ananas (blik)
  • keukenpapier
  • grill

Borstel de aardappels schoon onder stromend water.
Snij de aardappels in grove stukken en kook ze ca. 20 minuten in de kokosmelk.
Breng 750ml water met het bouillonblokje aan de kook.
Kook de kippenbouten ca. 10 minuten in de bouillon op een laag vuur.
Was en hak de koriander (ook de stelen).
Haal de kippenbouten uit de bouillon, dep ze droog en keep het vel in.
Wrijf de bouten in met de kerrie, het zout en de peper.
Besprenkel de kippenbouten met de zonnebloemolie.
Wrijf de ananas in met een beetje kerrie en zonnebloemolie.
Verwarm de oven voor op de grillstand.
Plaats de kippenbouten en de ananas op een rooster net onder de grill.
Grill de kip en de ananas ca. 15 minuten, draai ze regelmatig.
Haal de aardappels uit de pan en laat de kokosmelk tot de helft inkoken.
Serveer de aardappels met de kip en de ananas in een schaal.
Schenk de kokosmelk erover en bestrooi met peper en de koriander.
Is er geen verse koriander, neem dan verse peterselie.

Super De Boer

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug