Zoete aardappelstamppot - I

zoete_aardappel (2K)

  • 6 zoete aardappels
  • 50 cl kokosmelk (blik)
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 4 kippenbouten met vel
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • zout
  • versgemalen 4-seizoens peper
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 4 schijven ananas (blik)
  • keukenpapier
  • grill

Borstel de aardappels schoon onder stromend water.
Snij de aardappels in grove stukken en kook ze ca. 20 minuten in de kokosmelk.
Breng 75 cl water met het bouillonblokje aan de kook.
Kook de kippenbouten ca. 10 minuten in de bouillon op een laag vuur.
Was en hak de koriander (ook de stelen).
Haal de kippenbouten uit de bouillon, dep ze droog en keep het vel in.
Wrijf de bouten in met de kerrie, het zout en de peper.
Besprenkel de kippenbouten met de zonnebloemolie.
Wrijf de ananas in met een beetje kerrie en zonnebloemolie.
Verwarm de oven voor op de grillstand.
Plaats de kippenbouten en de ananas op een rooster net onder de grill.
Gril de kip en de ananas ca. 15 minuten, draai ze regelmatig.
Haal de aardappels uit de pan en laat de kokosmelk tot de helft inkoken.
Serveer de aardappels met de kip en de ananas in een schaal.
Schenk de kokosmelk erover en bestrooi met peper en de koriander.
Is er geen verse koriander, neem dan verse peterselie.

Bron: Super De Boer


Zoete aardappelstamppot - II

Zoete aardappelstamppot

  • 1 kg zoete aardappels
  • 200 g verse spinazie
  • klontje boter of margarine
  • 125 g zachte geitenkaas
 
  • handje walnootjes
  • peper & zout
  • 6 chipolata worstjes

Schil de zoete aardappels en snijd in grote gelijke stukken.
Breng een pan water aan de kook en kook de zoete aardappels ca. 15 minuten tot ze gaar zijn.
Braad ondertussen de worstjes in een koekenpan met een beetje boter of margarine.
Giet de zoete aardappel af en vang wat van het kookvocht op.

Zoete aardappelstamppot
Zoete aardappelstamppot
Zoete aardappelstamppot
Zoete aardappelstamppot

Stamp fijn de zoete aardappels fijn met een stamper en voeg een beetje boter of margarine toe en beetje bij beetje wat van het kookvocht tot de puree smeuïg is.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep de spinazie erdoor tot deze iets begint te slinken.
Serveer de stamppot met wat geitenkaas en nootjes er over en de worstjes er bij.

Bron: Leuke recepten

Terug