Aardappelstampot met kalfsvlees

aardappelstamppot (2K)

  • 6 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 800 g kalfsvlees (in blokjes zoals stoofvlees)
  • 350 g tomaten
  • 1 wortel
  • 2 uien
  • 125 g champignons
  • 12½ cl droge witte wijn
  • 50 cl vleesbouillon
  • 20 g bloem
  • 12 zilveruitjespeterselie, tijm en laurier (bouquet garni)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetl. peterselie
  • ¼ citroen
  • 50 g boter
  • 3 cl olijfolie
  • peper en zout

Verhit 25 g boter en de olijfolie in de hete wok.
Voeg de kalfsblokjes, de wortel in dunne plakjes en de fijngehakte uien toe.
Kruid met peper en zout.
Draai het vuur laag en strooi de bloem over het vlees.
Roer goed en laat het vlees dichtschroeien.
Hak de knoflook fijn en de tomaten in blokjes.
Voeg ze, samen met de witte wijn, het bouquet garni en de vleesbouillon, toe aan het vlees.
Laat 1 uur zachtjes stoven op een laag vuur, met het deksel op de wok.
Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
Fruit de fijngesnipperde zilveruitjes in een pan met de rest van de boter.
Doe er de champignons bij en bak ze tot ze mooi bruin zijn.
Voeg alles toe aan het vlees.
Laat enkele minuten rusten en schep er af en toe het vet af dat aan de oppervlakte komt.
Stoof alles vervolgens nog ongeveer twintig minuten op een zacht vuur.
Gaar ondertussen de geschilde en in stukken gesneden aardappelen in gezouten water.
Voeg ze toe aan de stoverij.
Werk af met fijngehakte peterselie en het citroensap en dien onmiddellijk op.

Tip
Voeg wat croutons toe voor een knapperig resultaat.

Bron: Patapas

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug