Aardappel-sjalottenpuree

voor 2 personen

  • 500 g aardappelen
  • 100 g sjalotten
  • 1 eetl. olie
  • 1 theel. bruine basterdsuiker
  • ± 1½ dl groentebouillon
  • nootmuskaat

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
Maak de sjalotten schoon en fruit ze glazig in de olie.
Strooi de basterdsuiker er over en laat de sjalotten met een deksel op de pan 15 minuten stoven.
Maak van de gare aardappelen met hete bouillon een smeuïge puree.
Schep de gestoofde sjalotten door de puree en maak het op smaak met peper en nootmuskaat.

Menusuggestie
Lekker met geroerbakte reepjes varkensschnitzel met paddestoelen en spruitjes.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug