Aardappel- en mierikswortelstoofpot met gerookte forel

Aardappel- en mierikswortelstoofpot met gerookte forel

  • 1 bos radijsjes
  • 20 g suiker
  • 10 cl witte wijnazijn
  • 4 eetl. grenadine
  • 1,2 kg vastkokende aardappelen
 
  • 60 g verse mierikswortel
  • 40 g boter
  • 250 g gerookte forelfilets, zonder huid
  • 1 eetl. gladde peterselie, grof gehakt

Maak de radijsjes schoon, was en schaaf ze in dunne plakjes in een kom.
Breng suiker, witte wijnazijn en de grenadine kort aan de kook en giet over de radijsjes.
Marineer gedurende 30 minuten.
Ondertussen, voor de aardappelpuree, schil en snij de aardappelen in vieren.
Kook 20 - 25 minuten in een pan met gezouten water.
Schil de mierikswortel en rasp het fijn.
Smelt de boter.
Giet de aardappelen af en stoom kort.
Plet de aardappelen met boter en driekwart van de mierikswortel.
Snij de forelfilets (zonder huid) in grove stukken.
Schik de radijsjes met wat marinade samen met de aardappelpuree op voorverwarmde borden.
Spreid de forelfilets erop uit.
Bestrooi met de resterende mierikswortel en de peterselie.
Serveer onmiddellijk.

Gerookte forel en aardappelpuree gaan heerlijk samen met een koele pils.

Bron: essen & trinken

Terug