Zuppa di pesce

zuppa_pesce (2K)

  • 1 kg rotsvissen, zoals:
    • mosselen
    • venusschelpen
    • rode poon
    • schorpioenvis
    • kleine inktvisjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • paar tenen knoflook in plakjes gesneden of gekneusd
  • blikje of pakje gezeefde tomaat
  • zout
  • peper
  • peterselie

Alle vis schoonmaken, ontschubben, ingewanden en vinnen verwijderen.
Zet een grote pan op het vuur doe de olijfolie erin en de knoflook en gezeefde tomaat erbij.
Aan de kook brengen en het vuur vervolgens laag zetten.
Visjes in de tomatensaus leggen.
Peper en peterselie erbij.
Proeven of er wat zout bij moet.
Met een deksel op de pan circa 10 minuten op laag vuur laten pruttelen.
Over visborden of kommen verdelen en serveren met stevig brood dat met knoflook is ingewreven.

Opmerking
Vissoep, geschikt als hoofdgerecht of als stevig lunchgerecht.

Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug