Zomersoep

  • 2 rode paprika's
  • 500 g worteltjes
  • 1 ui
  • verse koriander
  • verse peterselie
  • 1 roma-tomaat
  • 4 bouillonblokken (kip)
  • cayennepeper
  • 12½ cl crème fraîche

Schrap de worteltjes en rasp ze fijn.
Maak de ui schoon, snipper ze en fruit de ui in een beetje olie.
Snijd de paprika en de tomaat in blokjes, laat het even met de ui meefruiten.
Ondertussen maak je van water (2 liter) en bouillonblokjes bouillon.
Doe de groente (nog niet de koriander en peterselie) bij de bouillon en laat ongeveer 15 minuten doorkoken.
Daarna de koriander en peterselie toevoegen, iets laten afkoelen en daarna met een staafmixer tot een gladde soep mixen.
Op smaak brengen met cayennepeper (voorzichtig) en zout.
Serveren in een diep bord, en erop een lepel crème fraîche leggen. een blaadje koriander en/of peterselie erop en serveren.

Variatie
Als je een vegetarische variatie wilt maken, gebruik dan groentebouillonblokjes.
Als je een bite mist, kan je serveren met croutons.
Als je meer smaak nodig heb, kan je uitgebakken spekjes toevoegen.

Bron: PM3 Receptensite

Terug