Zomerse gazpacho

Zomerse gazpacho

  • 3 grote uien
  • 4 teentjes knoflook, fijngeperst
  • 2 à 3 kg tomaten
  • 1 rode paprika
  • ½ Spaanse peper, of meer als je het pittig wil
  • 1 grote bussel basilicum
  • olijfolie
  • 1 theel. honing
  • balsamico-azijn
  • peper & zout

Kook een ruime hoeveelheid water.
Leg hierin de tomaten tot je ziet dat het velletje loskomt.
Haal ze er onmiddellijk uit, schrik ze in koud water en pel ze.
Snij de ui fijn en stoof het in rijkelijk veel olijfolie.
Voeg de helft van de knoflookteentjes toe en fijn gesneden Spaanse peper en paprika.
Voeg vervolgens de tomaten in stukken gesneden er aan toe en stoof alles goed.
Wanneer alles goed heeft geprutteld, laat je dit even afkoelen.
Voeg daarna 2/3 basilicum, 2 knoflookteentjes, honing en een scheutje balsamico-azijn toe.
Mix het geheel en breng verder op smaak met peper, zout en desgewenst azijn, olie en honing.
Laat helemaal afkoelen in de koelkast voor een gazpacho.
Werk af met yoghurt en basilicumblaadjes.

Je kan de soep ook warm opdienen.

Bron: Sophie so Food
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug