Zomerse bonensoep met knapperige broodrepen

Zomerse bonensoep met knapperige broodrepen

voor 2 personen

  • 1 kleine courgette
  • 150 g nasivlees, of hamlap
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 250 g soepgroente
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olijfolie
  • 3 bruine of volkoren boterhammen
  • 1 kleine pot witte bonen, uitlekgewicht ca. 250 g
  • basilicum

Was de courgette, verwijder de steelaanzet en snijd de courgette in blokjes.
Verwarm de margarine en bak het vlees hierin.
Strooi er wat peper over.
Bak de soepgroente kort mee.
Voeg de courgette, tomatenblokjes en 20 cl water toe en breng dit aan de kook.
Kook de soep 5 minuten.
Verwarm een (grill)pan.
Pers het teentje knoflook uit boven een kommetje.
Roer er de olie door.
Snijd de boterhammen in smalle repen.
Schep de knoflookolie door de repen brood en bak ze in een hete (grill)pan lichtbruin en knapperig.
Schep de knoflookolie door de repen pitabrood en bak ze in de hete (grill)pan bruin en knapperig.
Laat de bonen uitlekken en schep ze door de soep.
Warm het geheel goed door en maak de soep op smaak met peper en basilicum.
Geef de broodrepen er bij.

Witte bonen over?

Bron: Voedingscentrum

Terug