Zomerse bonensoep met knapperige pitarepen

voor 2 personen

  • 1 kleine courgette
  • 150 g nasivlees (varkensvlees)
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 250 g soepgroente
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 pitabroodjes
  • 1 kleine pot witte bonen

Was de courgette, verwijder de steelaanzet en snijd de courgette in blokjes.
Verwarm de margarine en bak het vlees hierin.
Strooi er wat peper over.
Bak de soepgroente kort mee.
Voeg de courgette, de tomatenblokjes en 2 dl water toe en breng dit aan de kook.
Kook de soep 5 minuten.
Verwarm een (grill)pan.
Pers het teentje knoflook uit boven een kommetje.
Roer er de olie door.
Snijd de pitabroodjes horizontaal in 2 lagen en snijd de stukken in repen.
Schep de knoflookolie door de repen pitabrood en bak ze in de hete (grill)pan bruin en knapperig.
Laat de bonen uitlekken en schep ze door de soep.
Warm het geheel goed door en maak de soep op smaak met peper en basilicum.
Geef de pitarepen er bij.

Bron: Voedingscentrum

Terug