Zijdentofu-roomsoep met basilicum

Zijdentofu-roomsoep met basilicum

  • 150 g zijdenfofu
  • sialot
  • 200 g bloemige aardappelen
  • 2 bussels verse basilicum
  • 75 cl groentebouillon
 
  • plantaardige margarine
  • snufje zout
  • 1 snufje versgemalen zwarte peper
  • citroensap

Hak de sjalot fijn.
Verhit de margarine in een soeppot en fruit de sjalot tot ze glazig is.
Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en voeg toe aan de soeppot.
Even fruiten.
Leg een paar blaadjes basilicum opzij ter decoratie.
Snijd de overige basilicumblaadjes grof en voeg toe aan de aardappelen.
Giet de groentebouillon erbij, breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen.
Neem de soep van het vuur en voeg de zijden tofu toe.
Mix in een keukenmachine of met een staafmixer en zeef de soep fijn.
Kruid met zout & peper en breng opnieuw aan de kook.
Breng op smaak met citroensap.
Verdeel de roomsoep over 4 borden, garneer met basilicumblaadjes en serveer heet.

Tip
Bereid dit gerecht ook eens met gebakken rooktofu amandel-sesam als aromatische soepvulling!

Bron: Taifun

Terug