Zeekool eierpannenkoeken

  • 500 g spruiten van zeekool
  • 500 g aardappelen
  • 2 bosjes lente-uien
  • 100 g boter
  • 4 eieren
  • 8 cl room
  • 50 g speltbloem
  • zout & peper
  • kruidenmengsel, (groente) naar behoefte

Kook de dag ervoor aardappelen
Was de zeekool, snijd hem in reepjes en kook het in gezouten water gedurende 8 minuten.
Schil en kook de aardappelen, of neem de aardappelen van de vorige dag.
Was de lente-uien, snijd ze in kleine ringen.
Smelt de boter.
Klop de eieren los, voeg de room toe, roer de boter en de bloem erdoor.
Het deeg heeft een vloeibare consistentie.
In een koekenpan met hoge rand legt u de aardappelen in plakjes, voegt u de zeekool toe, en ook de uienringen.
Giet het deeg er dan overheen en bak het op 180 - 200 °C gedurende 15 minuten.
In de pan kunt u een kwart van elk ingrediënt bakken.
Dek de pan af en bak het op een laag vuur gedurende 5 minuten, niet omdraaien.

Bron: Chefkoch

Terug