Worteltjessoep met tuinkers

voor 2 personen

  • 200 g schoongemaakte worteltjes
  • 25 g boter
  • gele schil van ½ citroen
  • peper
  • zout
  • ½ bakje tuinkers
  • 1 ui
  • ½ l kippenbouillon (evt. instant)
  • 1 theel. citroensap
  • 2 eetl. crème fraîche

Snijd dc worteltjes in plakjes en snipper de ui.
Laat in een soeppan de boter smelten en hierin de wortel en de ui 5 minuten zachtjes bakken.
De bouillon, de citroenschil en het citroensap toevoegen.
Aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten koken.
De citroenschil uit de soep nemen.
De soep pureren in een keukenmachine of door een roerzeef.
Met peper en zout op smaak brengen en de crème fraîche erdoor roeren.
De soep nog even doorwarmen en over twee borden verdelen.

Terug