Wortelsoep met gember en korianderolie

Wortelsoep met gember en korianderolie

voor 4 - 6 personen

  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • stukje gember van ca. 2 cm, geraspt of fijngehakt
  • 1 theel. kurkuma
  • 500 g wortels (ca. 1 bos bospeen), geschrapt en in stukjes
  • 1 l groentebouillon (van twee tabletten)
  • 5 cl olijfolie
  • half bosje verse koriander
 
    • voor garnering
  • (plantaardige) yoghurt
  • pittenmix
  • evt. chilivlokken

Verhit een scheutje olie in een (soep)pan.
Fruit de ui een minuut of vier tot hij glazig wordt.
Voeg de knoflook en gember toe en bak een minuut mee.
Doe de kurkuma erbij en laat nog een minuut meebakken.
Voeg de gesneden wortels toe aan de pan en laat op middelhoog vuur een minuut of drie meebakken.
Schenk de bouillon erbij en laat ca. 15 - 20 minuten zachtjes koken tot de wortel zacht is geworden.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer of in de blender.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe de olijfolie en koriander samen in een hoge kom en pureer met de staafmixer tot een dressing (met de vijzel kan ook).
Serveer de soep in kommen met de korianderolie, een lepel yoghurt en wat geroosterde pitten.

Bron: LoveMyFood

Terug