|
|
Maak de wortelen schoon en snij ze in stukken.
Zet een ruime hoeveelheid water op om die straks kokend bij de soep te doen.
Verwarm de olie in een soeppan en bak de uien tot ze zacht zijn.
Voeg vervolgens de gemalen koriander toe en laat deze even meebakken, doe daarna met de wortelen
hetzelfde.
Doe het kokende water erbij (ongeveer anderhalve liter), het bouillonblokje, wat zout en de chilisaus en laat
het geheel koken tot de wortelen gaar zijn (15 minuten).
Pureer de soep, voeg naar smaak peper en zout toe en serveer met verse groene blaadjes.
In deze soep kunt u ook tomaat en (soja)room verwerken, bijvoorbeeld een pakje tomatensoep of blikje
tomatencrèmesoep in plaats van het bouillonblokje of een paar verse tomaten meekoken en een scheut
room vlak voor het opdienen.
Om de zoetzure smaak te versterken, kunt u citroensap (per eetlepel) en suiker (per theelepel) toevoegen.
Bron: Esther's homepage