voor 6 personen
|
|
Was het wortelloof zorgvuldig.
Neem 6 dunne wortels, snij ze bij tot een diameter van 7 tot 8 mm.
Zet opzij.
Verwarm de olie en de boter in een kookpot.
Laat de sjalot en de selderij erin slinken.
Voeg tijm, laurier, de geschilde en in dobbelstenen gesneden aardappel en 2 in stukjes van 2 cm gesneden wortels toe.
Leg de rest van de wortels opzij voor andere toepassingen.
Giet 1,2 liter water erbij, voeg zout toe en breng aan de kook.
Laat ongeveer 10 minuten zieden.
Voeg dan het wortelloof en de 6 fijne worteltjes toe, en pocheer ze 2 tot 3 minuten.
Haal de worteltjes, tijm en laurier eruit en mix de rest tot een fijne, licht gebonden velouté.
Dien op en versier elk bord met een beetje vloeibare room, een van de dunne worteltjes en peper van de molen.
Bron: Weekend Knack
Gepubliceerd door: De Wassende Maan