Soepje van wortelen met fijn gesneden kip

Soepje van wortelen met fijn gesneden kip

  • 4 kippenbouten
  • 10 wortelen
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • boter
  • 150 cl kippenbouillon

Wortelen in blokjes snijden, de ui mag grof gesneden worden.
Houd een deel van de wortelen aan de kant voor garnering van de soep.
Boter in een ketel een beetje bruin laten worden en voeg de kippenbouten toe, evenzeer de ui en de knoflook fijn gesneden.
De bouillon toevoegen en op een middelmatig vuur laten pruttelen.
Na ± 45 minuten de kippenbouten uit de soep halen, snij het vlees in fijne stukjes.
Mix de soep en breng opnieuw aan de kook en voeg de aan de kant gehouden wortelen toe en de kip.
Serveer de soep zeer warm.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug