Wortelcrèmesoep met garnalen

voor 2 personen

  • stukje ui
  • 300 g wortelen
  • ½ eetl. vloeibare margarine
  • ½ theel. gemalen komijn (djinten)
  • 1 dl wortelsap
  • ½ dl sinaasappelsap
  • 50 g garnalen

Snijd het stukje ui klein.
Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakken.
Verwarm de margarine en fruit hierin de ui met de komijn, peper en een beetje zout.
Voeg de wortelen toe met het wortelsap en stoof dit in 5 minuten gaar.
Houd een paar plakjes wortel achter voor garnering en pureer de rest met een staafmixer of in de keukenmachine.
Verwarm het weer en roer er het sinaasappelsap door.
Verdeel de soep over 2 borden en schep er de plakjes wortel en de garnalen op.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkensoester met tomaten-olijvensaus, groene kool en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug