Wortel-linzensoep met geitenkaascrostini

Wortel-linzensoep met geitenkaascrostini

vegetarisch, voor 2 personen

  • 1 ui
  • 400 g winterwortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ Spaanse peper
  • 2 eetl. olie
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 120 g rode linzen
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 2 laurierbladen
  • 1 klein bruin ciabattabrood
  • 40 g verse geitenkaas
  • tijm
  • 6 takjes selderij

Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de wortels in plakken en de bleekselderij in boogjes.
Maak de peper schoon en verwijder de pitjes.
Snijd de peper in ringetjes.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij zacht.
Voeg de wortel, peper en paprikapoeder toe en fruit dit even mee.
Was de linzen in een zeef.
Voeg de linzen, 80 cl water, bouillontablet en laurierbladen toe aan de groente en breng dit aan de kook.
Kook de linzen in ca. 20 minuten gaar.
Snijd het ciabattabrood in de lengte door en snijd de helften in stukken.
Bestrijk de snijkant van het brood met de geitenkaas.
Leg het brood enkele minuten onder de grill tot de kaas begint te kleuren.
Strooi er wat tijm over.
Verwijder het laurierblad en schep een paar lepels van de soep uit de pan.
Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
Roer de achtergehouden lepels soep erdoor en warm goed door.
Was de selderij en knip het klein.
Strooi de selderij over de soep en geef de geitenkaascrostini erbij.

Geitenkaas over?

Bron: Voedingscentrum

Terug