Wortel-linzensoep

Wortel-linzensoep

vegetarisch, voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 - 2 (winter)wortels, ca. 400 g
  • 3 stengels bleekselderij
  • stukje Spaanse peper
  • 1 eetl. olie
  • 1 theel. gemalen komijn
  • ½ theel. gemalen koriander
  • 150 g rode linzen
  • 60 cl groentebouillon of een groentebouillontablet
  • 1 laurierblad
  • 8 takjes koriander
  • 4 volkoren boterhammen

Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de wortels in plakken en de bleekselderij in boogjes.
Snijd het stukje peper fijn.
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij zacht.
Voeg de wortel, de komijn en de koriander toe en fruit dit even mee.
Was de linzen in een zeef.
Voeg de linzen, 60 cl water, bouillon en het laurierblad toe aan de groente en breng dit aan de kook.
Kook de linzen in ca. 20 minuten gaar.
Verwijder het laurierblad en houd eventueel een paar lepels van de soep achter.
Pureer de soep in de keukenmachine of met een blender of staafmixer.
Verdun de soep eventueel met nog wat water.
Roer de achtergehouden lepels soep erdoor en warm goed door.
Garneer de soep met kleingesneden koriander en geef er brood bij.

Bleekselderij over?

Bron: Voedingscentrum

Terug