Wortel en linzendal

Wortel en linzendal

  • 1 rode ui
  • 2 eetl. geklaarde boter
  • 200 g linzen, rood of geel
  • 2 eetl. kerriepoeder
  • 40 cl groentebouillon
  • 40 cl wortelsap
  • zout
  • peper
  • 50 g cashewnoten
  • ½ bosje peterselie

Snijd de ui in fijne blokjes.
Smelt de geklaarde boter in een steelpan en bak de uien tot ze doorschijnend zijn.
Voeg de linzen en kerriepoeder toe en stoom gedurende 2 à 3 minuten.
Voeg de bouillon en wortelsap toe, breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten sudderen.
Pureer fijn met een staamixer en breng op smaak met zout & peper.
Vul de soep heet in glazen met draaideksel, sluit goed af en laat afkoelen.
Hak de cashewnoten grof en bak ze in een pan zonder vet tot ze goudbruin zijn.
Laat afkoelen.
Hak de peterselieblaadjes grof en meng ze met de cashewnoten.
Pak de topping extra in en serveer met de soep.
Verwarm de soep (zonder deksel!) in een magnetron, dit is de makkelijkste manier.

Bron: essen & trinken

Terug