Wittekoolsoep, kleurijk versierd

Wittekoolsoep, kleurijk versierd

  • ± 700 g witte kool
  • 2 aardappelen
  • 1 tomaat
  • 1 wortel
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 2 eetl. mosterd
  • 2 l tuinkruidenbouillon
  • boter

Witte kool kwam uit de diepvries, laat ontdooien.
Aardappelen in blokjes snijden.
Deze samen met de witte kool opstoven in een beeje boter.
Voeg de bouillon toe en laat het rustig sudderen.
Tomaat in kwartjes verdelen.
Verwijder het vruchtvlees en doe deze bij de soep.
Snij het andere deel in kleine blokjes voor garnering, hou het aan de kant.
Wortel schillen en in fijne ringen snijden en deze samen opbakken met het spek.
Bieslook fijn snijden en mengen met de tomaat concassé.
Mix de soep en doe deze door een zeef, breng het opnieuw aan de kook en meng er de mosterd onder.
Serveer deze soep zeer warm en werk het af met de tomaat, bieslook, spek en wortel.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug