Witte bonen wortelsoep

Witte bonen wortelsoep

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 - 2 winterwortels, ca. 400 g
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 1 theel. kerriepoeder
  • ΒΌ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 dunne prei
  • 1 potje of klein blik witte bonen
  • 6 volkoren boterhammen

Maak de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook klein.
Snijd de wortel in plakken.
Fruit de ui en de knoflook met de kerrie in de margarine goudgeel.
Voeg de plakken wortel, 25 cl water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook.
Kook de groente in 10 minuten gaar.
Pureer de massa met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
Roer de preiringen en de witte bonen door de soep en kook de soep nog 5 minuten.
Geef er het brood bij.

Prei over?

Terug