vegetarisch, voor 2 personen
|
|
Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.
Maak intussen de venkelknol schoon en snijd deze in reepjes (groen bewaren voor garnering).
Maak de wortel schoon en snijd ze in blokjes.
Pel en snipper de ui.
1 teentje knoflook pellen en fijnhakken.
In een (soep)pan 2 eetlepels olie verhitten.
Venkel, wortel, ui, knoflook en keukenkruiden toevoegen en afgedekt circa 10 minuten laten smoren met af en
toe omscheppen.
Intussen de pistolets schuin in sneetjes snijden.
Pel de rest van de knoflook en pers het uit boven een kommetje.
De rest van de olie erdoor roeren.
Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookolie en bak ze in het midden van de oven in circa 8 minuten
goudbruin (=crostini).
Voeg intussen de bonen en 1 liter water aan het groentemengsel toe en breng het aan de kook.
Bouillontabletten erboven verkruimelen en oplossen.
Laat de soep afgedekt circa 5 minuten koken.
Op smaak brengen met peper en zout.
De crostini iets af laten koelen en bestrijken met pesto.
Soep over 4 borden verdelen en garneren met venkeigroen en kaas.
Serveren met de crostini.